• Welkom op de website van RTV Apeldoorn
    Welkom op de website van RTV Apeldoorn
RTV Apeldoorn is de lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio en televisie. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Sinterklaasintocht: bezwaarmakers hebben moeite met roetveegpiet

APELDOORN - De gemeente Apeldoorn krijgt vooralsnog alleen pro-Piet-demonstranten over de vloer tijdens de landelijke sinterklaasintocht. Naast Pegida heeft de extreem-rechtse Nederlandse Volksunie zich nu ook gemeld. Ook zijn er twee bezwaren tegen de intocht binnengekomen die gingen over het uiterlijk van Piet.

De gemeente Apeldoorn heeft tot nu toe drie aanvragen ontvangen om te komen demonstreren tijdens de landelijke intocht van de Sint. Die zijn allemaal pro-Piet, laat de gemeente desgevraagd weten.

In ieder geval Pegida en NVU hebben nu gezegd te komen, hoewel Pegida zich niet officieel gemeld heeft bij de gemeente. Wie de andere twee zijn, wil de gemeente niet zeggen, zolang ze zichzelf niet kenbaar hebben gemaakt.

Alleen maar roetveegpieten

Er zijn ook twee bezwaren binnengekomen tegen de intocht. Beiden maakten bezwaar tegen het gebruik van alleen maar roetveegpieten. 'Daar wordt nu naar gekeken', zegt een woordvoerder. 

De NTR heeft met de gemeente Apeldoorn afgesproken dat de pieten niet volledig zwart geschminkt mogen worden. De landelijke intocht is op zaterdag 16 november.

Zie ook:

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl. Je kunt ons ook een WhatsApp bericht sturen op 055-5335166.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Nu op Radio Apeldoorn


Luister live
De Nachttour
00:00 tot 07:00