RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Simpel en snel 100 statiegeldflessen tegelijk inleveren

APELDOORN – TOMRA, al meer dan 40 jaar wereldwijd marktleider op het gebied van inleveren van lege flessen en krattenemballage-automatisering, lanceert de R1. Deze emballage-automaat maakt het mogelijk om ruim 100 plastic flessen met statiegeld tegelijk in te leveren.

Simpel, snel en hygiënisch recyclen
De consumenten opent het luik van de automaat, leegt simpelweg een zak met plastic flessen en sluit het luik. De automaat begint direct met het tellen, sorteren en compacteren van de verpakkingen. Na enkele seconden wordt de statiegeldbon uitgegeven. Doordat de verpakkingen niet één voor één ingevoerd hoeven te worden, is het recyclen hygiënischer dan ooit en is de R1 bovendien tot vijf keer sneller dan andere emballage-automaten die momenteel in de Nederlandse markt staan.

Volgend jaar statiegeld op kleine plastic flesjes
Op alle plastic flesjes onder de 1 liter komt vanaf volgend jaar zomer 15 cent statiegeld. Het statiegeld gaat in op 1 juli 2021.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn