RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

SGP stoort zich aan 'duivels' festival in Apeldoorn: ongepast en stuitend

APELDOORN - 'Enkel smerig en vuig gitaargeweld', belooft poppodium Gigant in Apeldoorn op 15 september tijdens het Voor De Duvel Niet Bang Festival. De lokale SGP neemt er aanstoot aan: 'Volstrekt ongepast en voor christenen stuitend'. De partij vraagt B&W om opheldering.

De SGP stoort zich aan de naam van het festival. Ook is ze boos dat Gigant aankondigt dat de zaal verandert in het Sodom en Gomorra van Apeldoorn.

'Sodom en Gomorra vormen in de Bijbel de steden die openlijk helemaal geen rekening wensten te houden met wat God in de Bijbel van mensen vraagt', schrijft de partij. 'Hiervoor zijn de steden zwaar gestraft. Het organiseren van een evenement dat onder meer met de termen Voor de duvel niet bang en Sodom en Gomorra eenzelfde beeld wil oproepen, is dan ook volstrekt ongepast en voor christenen stuitend.'

Zonder subsidie geen Gigant

De SGP wijst erop dat Gigant zonder subsidie van de gemeente niet meer zou bestaan. De gemeente gaat dan wel niet over de inhoud van de programmering, maar de SGP vindt dat de gemeente als subsidieverstrekker wel een krachtig signaal aan Gigant kan afgeven 'dat een dergelijk optreden ongepast en aanstootgevend is'.

De SGP wil van B&W weten of zij het ook ongepast en aanstootgevend vinden en roepen het college op om met Gigant in gesprek te gaan over het festival.

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn