RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Schade aan kostbare vazen Het Loo valt mee

APELDOORN - De schade aan twee kostbare koninklijke vazen die waren uitgeleend aan Museum Paleis Het Loo in Apeldoorn, is 'beperkt'. Dat meldt de gemeente Wassenaar, die eigenaar is van de vazen.

Het gaat om zogenoemde jardinières. Dat zijn van oorsprong Russische vazen die via Anna Paulowna, de Russische vrouw van koning Willem II, in Nederland terechtkwamen. De waarde van de vazen werd pas duidelijk toen een soortgelijke jardinière voor een paar miljoen dollar werd geveild in de Verenigde Staten.
    
De twee Nederlandse vazen raakten beschadigd tijdens een transport naar een extern depot van Paleis Het Loo, waar een verbouwing gaande is. Maar nu lijkt die schade dus mee te vallen. Volgens experts gaat het om barstjes die goed te verhelpen zijn en die uiteindelijk geen gevolgen
zullen hebben voor de waarde.
    
Het Loo is verantwoordelijk voor het herstel. Na afronding daarvan gaan de vazen weer terug naar Wassenaar.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn