RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Samenwerking op gebied van maatschappelijke ontwikkeling

De 6 grote partijen in Apeldoorn die zich bezighouden met maatschappelijke ontwikkeling gaan hun samenwerking intensiveren. Afdeling Beheer en Onderhoud van de Gemeente Apeldoorn, ROC Aventus, Circulus, Foenix, Accres en Werkleerbedrijf Lucrato legden deze samenwerking officieel vast door het gezamenlijk ondertekenen van een intentieverklaring.

Deze partijen komen elkaar op het gebied van maatschappelijke ontwikkeling al vaak tegen. Het verbinden van kennis en het delen van good practices is al vanzelfsprekend. Daarnaast wordt nu nog meer gekeken hoe in gezamenlijkheid kan worden bijgedragen aan de maatschappelijke ontwikkeling van inwoners van Apeldoorn, van jongeren met een licht verstandelijke beperking, voortijdige schoolverlaters, tot ouderen met ondersteuningsvragen.

Simple Switchen
Een voorbeeld is het thema ‘Simple Switchen’. Dit fungeert voor inwoners als springplank én vangnet als er tijdelijk geen betaalde werkzaamheden kunnen worden verricht. De zes partijen dragen gezamenlijk zorg voor passend werk. Daarmee wordt voorzien in een werkaanbod waarbij iemand zich kan ontwikkelen, indien nodig tijdelijk een pas op de plaats kan maken of zelfs een stapje terug kan doen.

,,Er wordt geboden wat nodig is, vaak even, en soms structureel'', legt Gerrie van Sunder, algemeen directeur Werkleerbedrijf Lucrato, uit. ,,Zo kunnen inwoners in een kwetsbare positie altijd op onze organisaties rekenen. Het is voor inwoners dan ook bijzonder prettig te ervaren dat wij als partners graag samenwerken aan dezelfde opgaven in het belang van een inclusieve samenleving.”

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn