RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Samen zorgen voor Apeldoorners: formeel én informeel

In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen zijn Apeldoornse raadsleden komende donderdag, 10 maart, uitgenodigd voor een informatie- en inspiratiesessie over het thema ‘Samen zorgen voor Apeldoorners’. De bijeenkomst op het Stadhuis is een initiatief van stichting de Kap, samen met diverse zorg- en welzijnsorganisaties. De initiatiefnemers hopen zo de samenwerking tussen formele en informele zorg hoog op de politieke agenda van het nieuwe Apeldoornse college van B&W te krijgen.

Samenwerking

Als gemeente, zorgprofessionals en maatschappelijke initiatieven de handen ineenslaan, blijft goede zorg en ondersteuning voor de inwoners van Apeldoorn behouden en kan een beroep op zwaardere zorg worden voorkomen. Daarom vragen zorg- en welzijnsorganisaties aan de Apeldoornse politieke partijen om de samenwerking tussen formele en informele zorg een prominente plek te geven in het nieuwe collegeprogramma.

Lineke Maat, directeur van stichting de Kap, omschrijft de ambitie van de initiatiefnemers als volgt: ,,Vooropgesteld; er wordt in Apeldoorn al veel samengewerkt op het gebied van de hulpverlening, maar het kan nog beter. We willen deze samenwerking waar nodig naar een hoger plan tillen. Ik denk dan bijvoorbeeld aan het gezamenlijk invullen van vervangende zorg om mantelzorgers te ontlasten. En dat zorgprofessionals nog beter zicht krijgen op wat vrijwilligers kunnen bijdragen. Wij vragen het nieuwe college van B&W dit te ondersteunen.”

Aanjager

De informatie- en inspiratiesessie ‘Samen zorgen voor Apeldoorners’ op donderdag 10 maart is van 18.00 tot 19.00 uur in de Raadzaal van het Stadhuis. Na afloop van de bijeenkomst maken de initiatiefnemers een notitie die ze aanbieden aan de informateur. Geïnteresseerde Apeldoorners die de bijeenkomst willen bijwonen kunnen zich aanmelden door een mailtje te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Luister Radio Apeldoorn