RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Sal van Son (98) overleden, laatste getuige van deportatie Apeldoornsche Bosch

APELDOORN - In Apeldoorn is dit weekend Sal van Son overleden. Van Son was de laatste nog levende getuige van de deportatie van 1300 bewoners en 50 medewerkers van psychiatrische instelling Het Apeldoornsche Bosch op 23 januari 1943.

Van Son overleed zaterdag op 98-jarige leeftijd, meldt zijn familie. De Apeldoorner werkte destijds als huisknecht in de instelling. Hij kon naar eigen zeggen ontkomen omdat zijn vader hem op tijd waarschuwde voor de Duitsers. Die maakten van de plek een herstellingsoord van SS'ers.

Geen van de gedeporteerden keerde terug uit de Duitse vernietigingskampen. Begin dit jaar opende een herinneringscentrum aan het drama in Het Apeldoornsche Bosch nog de deuren.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn