RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Royal Light Festival haalt lichtkunst naar Apeldoorn

Over minder dan een maand komen de verlichte verhalen van Apeldoorn tot leven. Van woensdag 15 tot en met zondag 19 maart is Apeldoorn het decor van de eerste editie van het Royal Light Festival.  Donderdagavond gaf wethouder Anja Prins in het Stadhuis het officiële startsein.

 

De lichtobjecten zijn 5 avonden lang vanaf 19.00 uur te zien. De route van het Royal Light Festival combineert cultuur, vernieuwende kunst en de geschiedenis van Apeldoorn. Deze verhalen zullen getoond worden op een route tussen Paleis het Loo en de binnenstad van Apeldoorn. De route loopt onder andere langs De Naald en de Grote Kerk. In de Grote kerk is een lichtshow met muziek. In de binnenstad wordt een werk getoond van de internationale kunstenares Angela Chong. Dit werk was eerder te zin in Singapore, Hong Kong, Dubai en Sydney.

 

Naast de start van het Royal Light festival zijn op 15 maart ook nog de verkiezingen voor de Provinciale Staten en de waterschappen. Tijdens deze verkiezingen is er de gelegenheid om tussen 19.00 en 21.00 uur te stemmen tijdens de lichtshow in de Grote Kerk. Burgemeester Ton Heerts over het Royal Light Festival en dit bijzondere stembureau: ,,Het Royal Light Festival zet de rijke koninklijke geschiedenis van Apeldoorn - hoofdstad van de Veluwe - letterlijk in de schijnwerpers. Ik ben trots dat we ook lokale kunstenaars hebben weten te verbinden aan de internationale kunstenaars die de lichtkunstwerken gaan verzorgen. En helemaal bijzonder is het dat dit jaar ook de democratie extra voor het voetlicht wordt gebracht: de aangelichte Grote Kerk is één van onze stembureaus bij de verkiezingen voor de provincie en het waterschap!”

 

Het festival is geschikt voor alle leeftijden en is bovendien gratis te zien. Het is een initiatief van Apeldoorn Partners in samenwerking met Paleis het Loo, CODA, GIGANT, Theater Orpheus, ACEC en Centrummanagement Apeldoorn.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn