• Welkom op de website van RTV Apeldoorn
    Welkom op de website van RTV Apeldoorn
RTV Apeldoorn is de lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio en televisie. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Rode Kruis overspoeld met miljoenen medische handschoenen

Winkelketen Action heeft maandagmiddag drie miljoen medische handschoenen gedoneerd aan het Rode Kruis. Dat doet het bedrijf vanwege de corona-uitbraak. De handschoenen kwamen aan bij een verzamelpunt op de Veluwe.

Door: Bastiaan van Blokland

Daar wisten ze even niet wat hen overkwam: tegen 16.00 uur haalden vrijwilligers pallet na pallet uit een vrachtwagen die richting het dorp was gestuurd. Er leek geen einde aan te komen. 

En zo ziet dat eruit. Tekst loopt verder onder de video: 

Betere bescherming

Rode Kruis-coördinator Peter Lasschuijt: 'Vanaf vrijdag zijn wij bezig met een inzamelactie, daar krijgen we gigantisch veel reacties op. We hebben extra vrijwilligers ingeschakeld.'

'Vanmiddag kreeg ik een mailtje van de Action, dat zij drie miljoen handschoenen in een vrachtwagen klaar hadden staan.' De truck stond met ronkende motor gereed om richting de verzamelplek te rijden.

Waar dat precies is wil het Rode Kruis liever niet melden, om kwaadwillenden niet in de kaart te spelen.

'Hoeveel is dat?'

Lasschuijt: 'Ik deed mijn ogen dicht en dacht: drie miljoen, hoeveel is dat eigenlijk?' Daar zou hij snel genoeg achter komen.

Eenmaal op locatie haalden vrijwilligers dertig pallets uit de vrachtwagen, met daarop elk 100.000 handschoenen. In totaal is de partij 120.000 euro waard. 

'We ondersteunen graag'

De winkelketen doneert ze aan het Rode Kruis, zodat medisch personeel beter beschermd is tegen het beruchte virus dat zij wil bestrijden.

Een woordvoerder van de Action: ‘We hebben voldoende voorraad van spullen die juist nu belangrijk zijn. Het belangrijke werk van het Rode Kruis ondersteunen we daarom graag.' Nederlandse zorginstellingen krijgen zo snel mogelijk de beschikking over de handschoenen.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Nu op Radio Apeldoorn


Luister live
Soiree op Zondag
21:00 tot 22:00