RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Robin is met zijn draaiorgel niet welkom in het centrum

APELDOORN - De avondklok is eraf, we mogen weer het terras op en bij de winkels staan lange rijen, maar de orgelman mag al ruim een jaar de binnenstad van Apeldoorn niet in. Robin Hendriks van draaiorgel De Scala kreeg vorig jaar maart een brief van de gemeente dat hij een obstakel is en een evenement en er dus niet meer mag komen met zijn orgel. Nu loopt hij noodgedwongen maar rondjes door de woonwijken. Op die manier kan hij net het hoofd boven water houden.

"Ik besef dat er mensen zijn die het nog veel moeilijker hebben dan ik", zegt Hendriks. "En ik ben blij dat ik tenminste nog in woonwijken of bij een lokaal marktje iets kan, maar ik mis de stad."

Bekijk de video. De tekst gaat daaronder verder.

Hendriks speelt op nog veel meer plekken in Nederland. Alleen in Amsterdam, Utrecht en Apeldoorn mag hij nu niet meer in de stad komen. "Overal mag je verder spelen. Ik snap het gewoon niet. Zeker toen de terrassen weg waren, had je zoveel ruimte. En ik doe alles coronaproof: mensen kunnen contactloos met pin betalen, ik heb een bakje waarmee ze op afstand kunnen betalen en er zit een potje aan de draaimolen vast zodat ze helemaal niet bij me in de buurt hoeven komen."

De laatste die weer mag

Ook de beheerder van de kinderdraaimolen die altijd in de binnenstad te vinden was, moest vertrekken. 'Je bent de eerste die weer mag komen', kreeg John Romeyn te horen. "Nou volgens mij ben ik de laatste die weer mag", zegt Romeyn nu.

Met de draaimolen kan Romeyn af en toe op een camping staan, maar daar kan zijn schoorsteen niet van roken. Toch wilde ook hij niet bij de pakken neer gaan zitten. Hij heeft allerlei baantjes opgepikt. "Een tijdje als postbezorger en nu ben ik begonnen aan een studie voor vrachtwagenchauffeur. Ik baal als een stekker, maar je moet wat. Ik zou het liefst morgen weer open gaan."

Zie ook: ons liveblog over de coronacrisis

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn