RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Weinig mensen met verkoudheidsklachten laten zich testen, vakantieplannen zijn gewijzigd

GGDNOG - GGD Noord- en Oost-Gelderland doet onderzoek naar de gevolgen van de coronacrisis op het leven van de inwoners in de regio Noord- en Oost-Gelderland. Ruim 2500 mensen hebben meegedaan aan de derde peiling door een online vragenlijst in te vullen.

Angst en bezorgdheid nemen verder af
De eerste twee peilingen deed de GGD in maart en april. Nu het aantal ziekenhuisopnamen en de sterfte door het coronavirus daalt, zien we ook dat de angst onder de bevolking afneemt. Ook de bezorgdheid neemt af. Mensen die bezorgd zijn, hebben (nog steeds) vooral zorgen over de gezondheid van zichzelf en naasten, maar nu ook over de komst van een mogelijke tweede coronagolf. Ook zien we dat ruim de helft (van de mensen die bezorgd zijn) zich zorgen maakt, omdat anderen zich niet aan de anderhalve meter afstand houden.

Sociale contacten worden nog steeds gemist
Nog steeds missen veel mensen het afspreken met familie en vrienden. We constateren dat 7 op de 10 mensen lichamelijk contact missen.

Draagvlak voor de maatregelen neemt af
Veel mensen houden zich aan de maatregelen, maar we zien wel dat jonge volwassenen de maatregelen vaker overdreven vinden dan 65-plussers. Ook lijken mensen minder vaak hun handen te wassen.

Weinig mensen met verkoudheidsklachten laten zich testen
Sinds 1 juni kan iedereen met verkoudheidsklachten zich laten testen op het coronavirus. Van mensen die in de afgelopen twee weken verkoudheidsklachten hadden, heeft slechts 1 op de 8 zich laten testen op het coronavirus. Veel genoemde redenen om niet te laten testen waren: de klachten zijn niet ernstig genoeg; ik denk dat het een normale verkoudheid is; ik vind testen onzin/niet nodig; de klachten waren snel weer over.

Veel vakantieplannen zijn gewijzigd
Sinds 15 juni is het mogelijk om op vakantie te gaan naar veel landen binnen de Europese Unie (EU) of de Schengenzone. Ruim een derde van de respondenten staat hier negatief tegenover. Zij geven bijvoorbeeld aan bang te zijn voor een tweede coronagolf, vinden het te snel of vinden het beter dat mensen nu in Nederland blijven.

Voor alle onderzoeksresultaten kijk op www.ggdnog, 

 Over de GGD, Nieuws

  Of zoek op coronapeiling

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn