RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Reorganisatie voor GIGANT, markant in cultuur

APELDOORN - Door recent aangekondigde gemeentelijke bezuinigingen is GIGANT, markant in cultuur genoodzaakt in 2020 te reorganiseren.

Korting van de basissubsidie
Dirk de Bruin, directeur/bestuurder van GIGANT: “De gemeentelijke bezuiniging vanaf 2021 komt neer op een korting van de basissubsidie van 5% en dat brengt het voortbestaan van de organisatie in gevaar als we niets doen.” De Bruin legt uit dat ondanks de relatief bescheiden reorganisatie toch een aantal arbeidsplaatsen (deels) zal vervallen. Hij benadrukt daarbij dat het vervallen van de functies niets te maken heeft met het functioneren van de betreffende medewerkers.

Tijdspad
In overleg met de Raad van Toezicht, de Ondernemingsraad en de vakbonden wordt op dit moment toegewerkt naar een definitief reorganisatieplan. In januari verwacht GIGANT meer te kunnen vertellen over de reorganisatie en de wijze waarop gewerkt wordt aan een financieel gezonde toekomst.

Groei bezoekers aantal
De missie van de organisatie is kunst en cultuur bereikbaar te maken voor iederéén. Was een aantal jaren geleden 55.000 bezoekers het streven, tegenwoordig is Gigant al goed voor bijna 85.000 bezoekers.”

Naast film, cursusaanbod, theater en muziek wordt ook het Gigant Café steeds meer een programma op zich. Een nieuw assortiment, zelf je eigen borrelplank samenstellen, het is inmiddels heel wat meer dan de obligate gelegenheid tot een drankje bij theater- of filmbezoek.

De grote verscheidenheid aan gasten doet vermoeden dat Gigant goed op weg is.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn