RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Renovatie wildkijkscherm De Ringakker

HOENDERLOO – Deze week is Staatsbosbeheer gestart met de renovatie van wildobservatieplaats De Ringakker in Hoenderloo. Staatsbosbeheer streeft ernaar dat de renovatie van het wildkijkscherm voor de edelhertenbronst is afgerond.

Wildobservatieplaats
Een wildobservatieplaats is een locatie waar bezoekers vanachter een wildkijkscherm kunnen genieten van het Veluwse wild. Bezoekers kunnen hier de wilde dieren spotten in hun eigen leefgebied. Door het scherm storen de dieren zich niet aan de bezoekers. Het huidige wildkijkscherm midden in het Spelderholt is een populaire locatie omdat het wild zich hier vaak laat zien.

Planning
De huidige constructie is niet meer veilig en aan vervanging toe. Eerst wordt de huidige constructie afgebroken. Een groot deel van het hout wordt hergebruikt. Vervolgens wordt vanaf 8 september de nieuwe hoofdconstructie geplaatst en zal het geheel weer worden opgebouwd. Dit betekent dat de wildobservatieplaats vanaf 16 september weer toegankelijk is voor publiek.

Edelhertenbronst
Het wildkijkscherm midden in het Spelderholt is een populaire locatie omdat het wild zich hier vaak laat zien. Tijdens de edelhertenbronst periode (de paartijd van de edelherten) komen veel bezoekers hier kijken naar de strijd om de liefde en de gunst van de vrouwtjes. Door het scherm storen de dieren zich niet aan de bezoekers.

Boswachter Staatsbosbeheer in gesprek met RTV Apeldoorn

Vanavond besteedt RTV Apeldoorn in haar TV uitzending vanaf 18:00 aandacht aan de renovatiewerkzaamheden. 

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn