RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Renate Smies uit Apeldoorn verkozen tot Taalheld van Gelderland

Anita Witzier, ambassadeur van Stichting Lezen en Schrijven, bracht onlangs een verrassingsbezoek aan de Apeldoornse Renate Smies. Anita kon Renate namelijk melden dat ze is verkozen tot Taalheld van Gelderland. Samen met 9 andere Nederlanders maakt Renate kans op de landelijke titel Taalheld 2024. Ook is er een publieksprijs. Daarvoor kan iedereen in Gelderland stemmen op Renate of op één van de andere genomineerden. H.K.H. Prinses Laurentien der Nederlanden, oprichter van Stichting Lezen en Schrijven, reikt de Taalheldenprijs in juni uit.  

Renate had jarenlang moeite met lezen en schrijven. Inmiddels volgt zij een cursus. Haar Taalbegeleider nomineerde haar voor de Taalheldenprijs. Elk jaar zijn er duizenden mensen in Nederland die de stap zetten om op latere leeftijd beter te leren lezen en schrijven. Om weer mee te kunnen doen op de arbeidsmarkt en in de samenleving. Al deze mensen verdienen een podium. Zodat zij met hun persoonlijke verhaal weer vele anderen kunnen inspireren. Daarom organiseert Stichting Lezen en Schrijven de jaarlijkse Taalheldenprijs.

Via een landelijke oproep in maart kon iedereen in Nederland iemand nomineren die een cursus basisvaardigheden (lezen, schrijven, rekenen en digitale vaardigheden) doet. In 10 provincies is er nu een genomineerde. Renate is dat voor Gelderland. Daarmee maakt zij kans om Taalheld van Nederland te worden. Op woensdag 19 juni reikt H.K.H. Prinses Laurentien der Nederlanden deze prijs voor de negende keer uit. Achmea en de Nationale Postcode Loterij maken de uitreiking van de Taalheldenprijs mede mogelijk. Dankzij hen kan Stichting Lezen en Schrijven de genomineerde Taalhelden extra bedanken. 

Stemmen 

Samen met Renate zijn ook in 9 andere provincies Taalhelden verrast. Met z’n allen gaan zij naar de landelijke Taalheldenprijs. Een deskundige jury bepaalt de Taalheld 2024. Maar alle 10 genomineerden maken ook kans op de Publieksprijs. Van woensdag 8 mei tot en met donderdag 13 juni kan iedereen in Nederland stemmen op zijn favoriete genomineerde. Dat kan op de website.  

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Het weer in Apeldoorn

booked.net

Luister Radio Apeldoorn