RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Remembrance Day Apeldoorn

APELDOORN - .

Datum: zondag 11 november
Tijd: 11.00 uur
Locatie: Nationaal Canadees Bevrijdingsmonument, Loolaan, Apeldoorn

Informatie:
Op de 11e dag van de 11e maand om 11.11 uur worden in alle Commonwealth landen de doden van de beide wereldoorlogen en andere conflicten herdacht. Het is Remembrance Day. Op deze zondag worden o.a. de Canadese militairen herdacht die sneuvelden in beide wereldoorlogen. Dit gebeurt in Apeldoorn en Groesbeek. De Canadese Ambassadeur zal speciaal op deze dag hiervoor aanwezig zijn in Apeldoorn. 

Het Nationaal Canadees Bevrijdingsmonument in Apeldoorn is opgericht als huldeblijk voor het Canadese aandeel in de bevrijding van Nederland. Bijna 6.000 Canadese militairen verloren daarbij het leven. Apeldoorn heeft een bijzondere relatie met Canada, omdat aan het eind van de Tweede Wereldoorlog in Paleis 't Loo het laatste Canadese hoofdkwartier gevestigd was.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn