RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Regionale meldkamers voor 112 zeer kwetsbaar

APELDOORN - De regionale meldkamers die oproepen van 112 moeten verwerken, blijven zeer kwetsbaar. In onze provincie zitten de meldkamers in Arnhem, Apeldoorn en Nijmegen.

Ze kampen met te weinig personeel en hun ICT is verouderd, blijkt uit onderzoek van de Inspectie Justitie en Veiligheid en het Agentschap Telecom (AT). Meldingen kunnen daardoor vertraging oplopen.

Onderzoek in 2015 wees ook al uit dat de regionale centrales en ook de landelijke 112-meldkamer in Driebergen kwetsbaar waren.

Bij de landelijke centrale zijn sindsdien stappen gezet, maar 'regionale meldkamers hebben knelpunten op deze terreinen nauwelijks opgepakt. Zij zien de urgentie niet om de continuïteit veilig te stellen', zeggen de onderzoekers.

Eerder dit jaar was er een grote storing, waardoor 112 urenlang niet bereikbaar was.

Zie ook: Grote storing, 112 urenlang niet bereikbaar

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn