RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Radiotherapiegroep opent bestralingsinstituut in Apeldoorn

APELDOORN - Vanaf 1 september 2020 biedt Radiotherapiegroep bestralingsbehandelingen aan in haar nieuwe locatie bij Gelre ziekenhuizen Apeldoorn. Het is hiermee de vierde locatie van de Radiotherapiegroep binnen de Gelre ziekenhuizen.      

Patiënten met kanker kunnen al langer voor de speekuren van Radiotherapiegroep bij Gelre ziekenhuizen terecht. De behandeling met radiotherapie vond plaats in Deventer. Omdat een behandeling varieert van 1 tot ongeveer 30 sessies is het voor deze patiëntengroep een stuk minder belastend dat zij voortaan ook voor de bestralingen dichter bij huis terecht kunnen in het nieuwe bestralingsinstituut in Apeldoorn.    

Samenwerking
Binnen de oncologische zorg van Gelre ziekenhuizen is er al jaren een intensieve samenwerking met Radiotherapiegroep. Niet alleen verzorgen de radiotherapeuten van Radiotherapiegroep spreekuren in Gelre ziekenhuizen. Ook nemen zij deel aan multidisciplinaire patiëntbesprekingen en participeren zij op het niveau van beleid en strategie. Samen willen zij het Gelre Oncologisch Centrum verder door ontwikkelen op gebied van de oncologische en radiotherapeutische patiëntenzorg.

Modern nieuw bestralingsinstituut
Het nieuwe bestralingsinstituut ligt aan de achterzijde van het ziekenhuis. Het gebouw is geïnspireerd op het Veluws Landschap en de Apeldoornse beken en sprengen waarbij natuurlijke begroeiing en veel licht de toon zet. Het is ingericht met de modernste apparatuur en volgens de filosofie van healing environment. Deze filosofie gaat er vanuit dat architectuur en inrichting een positieve bijdrage leveren aan de gezondheid en het herstel van de patiënt.

Op de foto:
V.l.n.r. Jacqueline Bekker – hoofd Radiotherapeut-oncologen Radiotherapiegroep, Frieda van Wijk – lid Cliëntenraad Radiotherapiegroep, Karin Mondriaan – Raad van Bestuur Radiotherapiegroep, Michel Galjee – voorzitter Raad van Bestuur Gelre ziekenhuizen, Edwin Maalderink – Raad van Bestuur Gelre ziekenhuizen.

Radiotherapiegroep biedt behandelingen en zorg met bestraling (radiotherapie) aan patiënten met kanker. Daarnaast dragen wij actief bij aan innovaties op het gebied van de behandeling van kanker met radiotherapie. Radiotherapiegroep heeft locaties in Arnhem, Deventer, Apeldoorn  en Ede.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn