RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

PvdD heeft geen vertrouwen meer in college op gebied van klimaatdoelen

De Partij voor de Dieren heeft, waar het gaat om het behalen van de klimaatdoelstellingen, het vertrouwen in het huidige college opgezegd. Dit vanwege het voorstel om de energieneutraaldoelstelling voor gemeentelijk vastgoed te verschuiven van 2030 naar 2050. ,,Dit college verschuift problemen naar toekomstige generaties en dat is onacceptabel'', concludeert Maaike Moulijn van de partij. 

Donderdagavond stemde een meerderheid van de gemeenteraad in met het voorstel om de energieneutraaldoelstelling voor het gemeentelijk vastgoed te verschuiven van 2030 naar 2050. Fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren, Maaike Moulijn: ,,De jeugd heeft de toekomst, zegt men. De kinderen van nu zijn over 27 jaar, als het gemeentelijk vastgoed eindelijk energieneutraal is, zelf volwassen en hebben dan misschien zelf wel een kind. Een college dat klimaatdoelen zo ver vooruitschuift, begrijpt niet hoe urgent de aanpak van de klimaatcrisis is. Doorschuiven naar de volgende generatie kan echt niet meer!''

Zwembad

De gemeente besloot al eerder af te zien van de eigen doelstellingen. In 2014 verschoof het doel om in 2020 energieneutraal te zijn al naar 2030. Volgens de Partij voor de Dieren worden er structureel keuzes gemaakt die niet in het teken staan van verduurzaming. ,,Het steekt dat de coalitie van VVD, Lokaal Apeldoorn, SGP, GroenLinks en SP bij voorstellen als een groot en dus energieverslindend wedstrijdzwembad of een onnodige voetgangersbrug niet de vraag stelt of dat wel haalbaar en betaalbaar is, maar dat bij het verduurzamen van het eigen vastgoed wel doet'', vindt Moulijn. ,,Zo gaat de gemeente nooit haar bijdrage leveren aan het verminderen van de broeikasgassen. ‘Afspraak is afspraak’ lijkt alleen te gelden voor een steeds maar duurder wordende markthal.''

Uitstelgedrag

De partij wil dat de gemeente stopt met het steeds maar uitstellen van de noodzakelijke transitie. Tijdens de raad diende de partij samen met D66 en PvdA nog een voorstel in om in ieder geval de doelstelling voor de 75 belangrijkste panden op 2030 te houden. Dat voorstel werd niet aangenomen. Daarop maakte de partij dus bekend dat ze qua klimaatdoelen geen vertrouwen meer heeft in dit college.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn