• Welkom op de website van RTV Apeldoorn
    Welkom op de website van RTV Apeldoorn
RTV Apeldoorn is de lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio en televisie. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

PvdA lanceert luisterversie voor blinden en slechtzienden en eenvoudige versie van verkiezingsprogramma

APELDOORN- De PvdA Gelderland lanceert haar verkiezingsprogramma speciaal aangepast aan mensen met verminderd zicht of mensen die moeite hebben met lezen, zodat het de standpunten van de partij voor iedereen toegankelijk zijn.

PvdA lijsttrekker Peter Kerris: ‘Verkiezingen zijn ontzettend belangrijk, het gaat namelijk om hoe ons land bestuurd wordt. En de beslissingen die daarover genomen worden, hebben invloed op ons dagelijks leven. Dan is het dus ook ontzettend belangrijk dat íedereen toegang heeft tot de standpunten van alle partijen, zodat we allemaal de juiste keuze kunnen maken. Dat zou de norm moeten zijn.’

De PvdA Gelderland heeft daarom speerpunten van het verkiezingsprogramma – de tien zekerheden – ingesproken, zodat iedereen die via de website kan beluisteren.

Er zijn drie versies:

  • Uitgebreide versie
  • Korte versie voor blinden en slechtzienden
  • Eenvoudige versie

De eenvoudige versie wordt ondersteund met duidelijke pictogrammen, waarbij de standpunten in een zin verwoord zijn. Mensen die wat meer moeite hebben met lezen, of mensen die in één oogopslag willen zien waar een partij voor staat, kunnen zo snel en eenvoudig het programma tot zich nemen. Kerris: ‘‘Iedereen moet makkelijk kunnen kiezen welke partij het beste bij ze past. Dat is een recht in een democratie. Vandaar dat we ons programma op deze manier voor iedereen toegankelijk maken.’

Een kijkje nemen of luisteren? Hier vind je alle versies van ons programma op een rijtje.

RTV Apeldoorn besteedt maandagavond in haar uitzending aandacht aan dit onderwerp.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl. Je kunt ons ook een WhatsApp bericht sturen op 055-5335166.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Nu op Radio Apeldoorn


Luister live
Non Stop Music
16:00 tot 17:00