RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Provincie: vier miljoen voor Paleis het Loo

Museum Paleis het Loo krijgt in 4 miljoen euro van de provincie Gelderland, als steun tijdens de verbouwing. Dat is twee miljoen minder dan waar het museum op hoopte. De subsidie is opgenomen in de voorjaarsnota van de provincie Gelderland, dat gisteren door de provinciale staten is afgehamerd.

De steun in de rug is nodig, vindt het dagelijks bestuur van de provincie. ,,De komende jaren wordt het Nationaal Rijksmuseum Paleis Het Loo in Apeldoorn ingrijpend vernieuwd door restauratie, uitbreiding en renovatie. Gezien de meerwaarde voor de Veluwe en het Gelders erfgoed willen wij hieraan met € 4 miljoen bijdragen”, aldus de woensdag 4 juli besproken voorjaarsnota.

De subsidie is bedoeld voor restauratie, verduurzaming en het verbeteren van de toegankelijkheid van Rijksmuseum Paleis Het Loo.

PVV stelt vragen

Marjolein Faber van de provinciale PVV wilde vooral weten of Gelderland niet een miljoen euro voor ‘campagne en promotie’ van Het Loo betaalt. Gedeputeerde Jan Markink (VVD) zegt van niet. ,,Dat was wel een wens, maar dat is geen onderdeel van het uiteindelijke bedrag.” Subsidie geven voor de promotie van Paleis het Loo zou zelfs ongeoorloofde staatssteun zijn.

,,We gaan natuurlijk wel proberen om daar een koninklijk tintje aan te geven, en dat we dat op die manier incasseren”, aldus een cryptische Markink woensdagmiddag.

Faber zet verder vraagtekens bij de verwachte bezoekersaantallen, die van 350.000 naar 500.000 zouden groeien. ,,Gaan we dan weer bijdragen aan dit museum”, vroeg Faber aan gedeputeerde Markink. ,,Nee”, verzekerde Markink, ,,We initiëren. Daarom is de provincie alleen betrokken bij de renovatie en restauratie, en niet bij de latere exploitatie”.

Miljoenen rollen

Paleis het Loo wordt voor 120 miljoen euro grondig verbouwd. Daarvoor heeft het museum onder andere een lening lopen van 68 miljoen euro, naast een subsidie van het rijk van 42 miljoen euro. Paleis het Loo financiert het grootste deel van de verbouwing zelf, maar is daarnaast afhankelijk van bijdragen uit fondsen, sponsoring, publieksacties en subsidies.

Het museum hoopt in 2021 weer volledig open te zijn.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Het weer in Apeldoorn

booked.net

Luister Radio Apeldoorn