RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Provincie maakt 2,7 miljoen vrij voor ‘beleefbaar’ Kanaal

De Provinciale Staten is akkoord gegaan met 2,7 miljoen euro voor het programma ‘Beleef het Apeldoorns Kanaal’. Dat programma loopt langs het volledige stroomgebied van het Kanaal. Apeldoornse projecten maken nu kans op subsidie van de provincie.

In totaal is de Provinciale Staten akkoord gegaan met het toekennen van €2.766.700,-  voor projecten langs en op het kanaal. Het is een deel van een bedrag van 3,1 miljoen euro, dat eerder bestemd was voor het verhogen van bruggen in Hattem en Heerde.

Wat over is uit de pot, wordt gebruikt voor beleving van het Apeldoorns Kanaal. Apeldoornse voorbeelden zijn het verwezenlijken van een park in de wijk De Maten, op de oude busbaan, en het verplaatsen van een roeivereniging. Lokale overheden zoals gemeente Apeldoorn moeten van de provincie zelf ook financieel bijdragen. De provincie cofinanciert.

Niet langer bevaarbaar maken

De bruggen in Hattem en Heerde werden vernieuwd met de gedachte dat het Apeldoorns Kanaal bevaarbaar zou worden. Inmiddels hebben provincie en gemeentes aan het Apeldoorns Kanaal de bevaarbaarheid van het kanaal ogenschijnlijk vaarwel gezegd, hoewel het ophogen van de bruggen nog steeds een mogelijkheid is. ‘Stip op de horizon was altijd een volledig bevaarbaar kanaal, maar dat bleek niet haalbaar’, zo schrijven de Gedeputeerde Staten in de provinciale Voorjaarsnota.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Het weer in Apeldoorn

booked.net

Luister Radio Apeldoorn