RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Promotie naar eerste klasse aanstaande voor Dames 1 Achilles

Met nog 3 wedstrijden te gaan en 1 punt voorsprong op de nummer 2 met een wedstrijd minder gespeeld is Dames 1 van de Apeldoornse handbalvereniging dit seizoen dicht bij het kampioenschap. Als zaterdag 23 maart wordt gewonnen van nummer twee op de ranglijst Wesepe, betekent dat directe promotie naar de Eerste Klasse voor de nog ongeslagen ploeg.

De Dames van Achilles gaan voor de eerste mogelijkheid op 23 maart (aanvang 19.00 uur) om het kampioenschap bij en tegen directe concurrent Wesepe uit Olst veilig te stellen. Een week later volgt eventueel een tweede kans tijdens de thuiswedstrijd tegen HV Zwolle. FilterCare Achilles nodigt iedereen die van sport, handbal of Apeldoorn houdt uit om de heldinnen van Achilles op zaterdag 23 maart in Olst (sporthal de Hooiberg) en op 6 april maart (aanvang 19.00 uur) in Apeldoorn (sporthal Mheenpark) te komen aanmoedigen.

Voorzitter Tonnie van Rijn: ,,Na promotie van Heren 1 vorig seizoen naar de landelijke Eerste Divisie, die het als promovendus goed doen met een knappe zesde plek, en meerdere jeugdteams naar het hoogste landelijke niveau, hebben nu de dames duidelijk de weg omhoog ingeslagen. Dat is goed nieuws voor jeugd en senioren in de regio van Apeldoorn en Gelderland, die bij Achilles de mogelijkheid hebben om op alle niveaus, met handbal voor iedereen, te trainen, spelen en ontwikkelen.  Een mooi voorbeeld hiervan het tweede herenteam dat na het knappe kampioenschap van vorig seizoen en promotie naar de Eerste Klasse dit seizoen mogelijk direct kan door-promoveren naar de Hoofdklasse. Ook Dames 4 staan bovenaan in hun (midweekse) competitie en maken dus dit seizoen kans op het kampioenschap.'' 

Hij vervolgt: ,,Met veel enthousiaste en talentvolle jeugd, forse groei van de vereniging en promotie van meerdere teams in de wedstrijdsport en (jeugd)divisies is landelijke aansluiting gevonden en zijn er gezonde doorgroeimogelijkheden en continuïteit. Dat geeft de vereniging een flinke sportieve boost en helpt bij het aantrekken en behouden van toptalenten en trainers. Er zijn ook bijkomende uitdagingen door groei en sportieve resultaten: zo wordt er in samenwerking met Apeldoornse collega-sportverenigingen en partners/sponsoren, de Gemeente en Sportraad Apeldoorn, Accres en het Nederlands Handbal Verbond naar oplossingen gezocht voor het steeds nijpender wordende tekort aan passende accommodaties en voorzieningen in Apeldoorn.''

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn