RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Grote storing bij Gelre ziekenhuizen, operaties afgezegd

APELDOORN - Het computersysteem van Gelre ziekenhuizen ligt plat. De storing zorgt ervoor dat operaties moeten worden verzet en bloedprikkers niet direct geholpen kunnen worden. Het gaat om de vestigingen in Apeldoorn en Zutphen.

De computerstoring begon maandag in de loop van de middag. Vanwege de problemen konden spoedpatiënten vanmiddag niet in de ziekenhuizen terecht. Ze zijn elders geholpen. De spoedoperaties gaan nu wel weer door in beide vestigingen. 

Gegevens van patiënten

De computerproblemen zorgen ervoor dat gegevens van patiënten niet kunnen worden ingezien. Ook kunnen de digitale dossiers van de patiënten niet worden geüpdatet.

Het is niet bekend hoeveel patiënten door de storing gedupeerd zijn.

Het is ook niet bekend hoe lang de storing gaat duren. Een woordvoerder van het ziekenhuis laat weten dat het probleem vermoedelijk in de loop van de avond is opgelost.

'We denken morgen weer iedereen te kunnen helpen', zegt de woordvoerder. 'Als de afspraak niet doorgaat, worden mensen gebeld.' De laatste keer dat zo'n storing bij Gelre ziekenhuizen voorkwam was in 2017.

Carla Icking van Gelre Ziekenhuizen vertelt wat er precies aan de hand is: 

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn