RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Prikkelarm naar Theater Orpheus

Wie hinder ervaart door prikkels van bijvoorbeeld drukte, geluiden, verlichting en andere zintuigelijke waarnemingen kan aankomend theaterseizoen meerdere keren prikkelarm genieten in Theater Orpheus in Apeldoorn.

Dat kan bij toneelvoorstelling Laagland van Het Nationale Theater op donderdag 7 december. In Laagland wordt de staat van Nederland getoond. Een samenleving die wankelt langs de kloof tussen de elite en de middenklasse en tussen aan- en afgehaakt Nederland. Met onder andere Mark Rietman, Tamar van den Dop, Joris Smit en Soumaya Ahouaoui.

Tijdens een theaterbezoek met de prikkelarme faciliteiten bezoek je de reguliere theatervoorstellingen. De voorstelling zelf is dus niet aangepast. Voor een prikkelarm bezoek wordt er gebruikt gemaakt van een aparte entree, een prikkelarme ontvangstruimte en een zaalingang, zodat de bezoekers zo min mogelijk in contact staan met de drukte in het theater. Er is begeleiding aanwezig die bezoekers wegwijst naar de zaal en de prikkelarme faciliteiten.

,,Orpheus wil er voor iedereen zijn, ook voor mensen die vanwege een beperking anders niet naar het theater gaan’’, zegt Mirjam Barendregt, directeur Orpheus. ,,Door trainingen die zijn gevolgd, maken we het theater toegankelijk voor iedereen. Aankomend seizoen staan er nog meer voorstellingen op het programma die toegankelijk zijn voor de bezoekers die minder goed tegen prikkels kunnen. Maar bijvoorbeeld ook voor blinden en slechtzienden’’

In samenwerking met Stichting Kom het Zien! wordt er ook gewerkt aan theater voor blinden en slechtzienden. Bezoekers gaan naar een reguliere voorstelling. De blindentolk van Stichting Kom het Zien! zorgt voor live audiodescriptie, door slechtzienden te horen via een draadloze koptelefoon. Vooraf zal er een introductie plaats vinden om kennis te maken met het decor, de kostuums en de cast. Zo wordt theater ‘zichtbaar’ voor bezoekers die een visuele beperking hebben.

Wil je weten welke voorstellingen prikkelarm zijn? Dan kun je kijken op https://www.orpheus.nl/voorstellingen/themas/226/prikkelarm-naar-het-theater. Het boeken van de tickets voor de voorstellingen met de prikkelarme faciliteiten is niet mogelijk via de website. Voor het bestellen van de kaarten kun je mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn