RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Prachtthema in het ACEC

Elke zomervakantie in het ACEC, een thematische tentoonstelling. Deze keer als drager ‘het Beest’.
Ik ben alvast even gaan kijken bij de opbouw: zeer divers. David heeft er trouwens zelf al een stuk over geschreven.

De deelnemende kunstenaars zijn: Anne van As Wytske Averink, Jenny Bakker, Pascal van den Berge, Anouk Bijsterbosch, Anne Mieke Boonstra, Emiel Bruggeman, Bettina Regeling Cabrera, Maartje van Dokkum, Tine Harleman, Medea Huisman, Roel Ottow, Sybren Rodenhuis, Vienna Romanee, Vincent Rijnbende, Wilma Stegeman, Jan Vermeer, Will.Yoow en Gonny de Weerd.

Ik ben een fan van Emiel Bruggeman, zijn confronterende werk, het uitvergroten van maatschappelijke thema’s past wel bij mijn karakter. Kijk naar de foto’s. De dame met de wolf, bijtend naar de hals, doet mij denken aan ‘Me Too’. De man met de penis tegen de mond doet mij denken aan recent nieuws: Een burgemeester van een niet al te grote stad is onderwerp van een justitieel onderzoek omdat hij zes vrouwen onheus seksueel heeft benaderd. De burgemeester was al trouwens eerder terecht gewezen, omdat hij op zijn werkcomputer porno keek. Iedereen kijkt zo op zijn eigen manier naar kunst, kijk naar de objecten van Emiel en probeer deze te koppelen aan maatschappelijke thema’s, je begrijpt ze dan.

De tentoonstelling wordt zaterdag 14 juli om 16.00 uur geopend door Harry Voss, actievoerder, ex-raadslid Partij voor de Dieren. Een toepasselijke keuze. Na afloop kan je deelnemen aan een buffet. Ter gelegenheid van Quatorze Julliet is er een Frans buffet. De kosten bedragen € 11. Stuur mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn