RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Postbezorgers van Sandd naar de rechter om fusie

APELDOORN - De franchisers van het Apeldoornse postbedrijf Sandd stappen naar de rechter. Ze vechten het besluit van staatssecretaris Mona Keijzer aan om de postfusie tussen PostNL en Sandd goed te keuren.

Volgens de Vereniging Franchisenemers van Sandd (VFS) is sprake van 'keiharde' contractbreuk, zonder een degelijke vergoeding.

'Bestaande contracten respecteren'

Bij elkaar beheren de negen franchisenemers zo'n 20 procent van het postnetwerk van Sandd met zo'n 3000 postbezorgers en 450 medewerkers. De VFS eist onder meer een soepele overgangsregeling, waarbij bestaande contracten die nog drie tot vier jaar doorlopen gerespecteerd worden.

Een alternatief is volgens hen een 'marktconforme vergoeding', waarbij onder meer overtollige medewerkers worden gecompenseerd. Verder moeten de postbezorgers van de franchisers een vergelijkbare behandeling krijgen als de gewone Sandd-bezorgers.

Strenge voorwaarden

In september kregen PostNL en Sandd een akkoord van de overheid om te fuseren onder een aantal strenge voorwaarden. Een daarvan was dat de postbezorgers van Sandd een baan krijgen aangeboden bij PostNL.

Zie ook: Apeldoorns postbedrijf Sandd mag fuseren met PostNL

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn