RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Politieke jongerenorganisaties schieten uit de grond

De nieuwe afdelingen staan nog in de kinderschoenen, maar hebben goede hoop op een toekomst. Heel onafhankelijk is het Apeldoornse ROOD namelijk nog niet. Het bestuur van de lokale SP voorziet ROOD van de nodige middelen om de vereniging draaiende te houden.  DWARS is ondertussen bezig met het bedenken van acties, met drie kartrekkers die bezig zijn om een lokale tak van de vereniging leven in te blazen.

De enige andere lokale politieke jongerenvereniging is die van de SGP, maar contactgegevens van die vereniging zijn moeilijk te vinden.

Nijmegen-Arnhem

De meeste politieke jongerenverenigingen zijn, heel verrassend, toch te vinden waar de jongeren ook zitten: Arnhem, Nijmegen en Wageningen. PINK (Partij voor de Dieren), de JOVD (VVD) en de Jonge Democraten (D66) zitten allemaal in die regio, net als de Jonge Socialisten van de PvdA. Vanuit Nijmegen en Arnhem bestieren die verenigingen de rest van Gelderland.

De VVD meldt desgevraagd dat een lokale JOVD in oprichting is.

Het CDJA (CDA) pakt dat anders aan, met een afdeling Noord-West Gelderland. De lokale politieke partijen Lokaal Apeldoorn en Gemeentebelangen hebben geen jongerenafdelingen.

50-Plus

Voor dit artikel zijn alle lokale Apeldoornse fracties benaderd, dus ook 50Plus. Die laat in een reactie weten geen jongerenafdeling te hebben, maar wil wel benadrukken dat twintigers niet het eeuwige leven hebben. ,,Jongeren zijn ten onrechte van mening dat 50PLUS alleen voor ouderen actief is. En dat terwijl toch ook de jongeren oud willen worden en dan ook gebruik willen maken van de door ons geactiveerde zorgproducten, pensioenen, woonoplossingen, belastingcorrecties, enzovoort.”

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn