• Welkom op de website van RTV Apeldoorn
    Welkom op de website van RTV Apeldoorn
RTV Apeldoorn is de lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio en televisie. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Politie zoekt straatrovers in Apeldoorn, slachtoffer neergestoken

APELDOORN - In Apeldoorn hoopt de politie op uw hulp bij twee straatroven. Die worden vorig jaar een dag na elkaar gepleegd. In een van de gevallen wordt een man van 22 neergestoken. Hij belandt in het ziekenhuis.

Het is zaterdag 20 juli, kort na middernacht. Een jongeman op een fiets wordt neergestoken op de kruising van de Oude Beekbergerweg met de Rijnstraat. Hij wordt kort daarvoor door drie personen aangesproken. Hij moet hun zijn geld geven. Wanneer hij probeert te vluchten, wordt hij neergestoken.

Het slachtoffer (22) kan meteen worden geholpen, omdat politie in de buurt is.

Bekijk de beelden, de tekst gaat daaronder verder.

Op camerabeelden zijn drie personen te zien. De politie komt graag met hen in contact. ‘We weten niet of zij hierbij betrokken zijn, maar mogelijk weten ze iets of hebben ze iets gezien en kunnen ze ons zo helpen met het onderzoek’, zegt Sigrid Passchier van de politie.

Stel schudt belagers van zich af

Op 21 juli, rond 23.00 uur, loopt een andere confrontatie anders af, doordat de slachtoffers hun drie aanvallers op de vlucht doen slaan.

Ook hier dreigen daders hun slachtoffers met een mes. Het gaat om twee lichtgetinte jongemannen en een blanke man. Ze worden geschat tussen 17 en 21 jaar en zijn tussen de 1 meter 65 en 1 meter 70 lang.

Het stel biedt weerstand en de drie gaan ervandoor zonder iets te hebben buitgemaakt.

Wie kent of herkent deze personen op de beelden? Bel 0800-6070 of 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem) Het zaaknummer bij 20 juli is 2019321714, dat  bij 21 juli luidt 2019324337. Verder is er een digitaal tipformulier op politie.nl.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl. Je kunt ons ook een WhatsApp bericht sturen op 055-5335166.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Nu op Radio Apeldoorn


Luister live
De Nachttour
00:00 tot 07:00