RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Politie zoekt naar sporen op de Veluwe na reeks natuurbranden

UGCHELEN - De politie onderzoekt of er een verband is tussen de verschillende natuurbranden die de afgelopen weken in de regio Apeldoorn hebben gewoed. Daarvoor wordt gezocht naar sporen, laat een woordvoerder woensdag weten.

In de nacht van dinsdag op woensdag had de brandweer opnieuw zijn handen vol aan natuurbranden op de Veluwe. Dit keer waren er vlammen te zien in Vaassen, Hoog Soeren en Ugchelen. Twee weken geleden waren er nog vier branden in één nacht.

Zie ook: Weer raak op de Veluwe, meerdere natuurbranden in één nacht

De politiewoordvoerder wijst er nog maar eens op dat onderzoeken naar branden erg lastig zijn. 'Dat heeft er mee te maken dat sporen in de meeste gevallen verloren gaan. En die sporen hebben wij nodig om onderzoek te kunnen doen.'

Nog geen aanhoudingen

De politie zoekt nu naar sporen die op een verband tussen de verschillende branden kunnen wijzen. 'Daarover is nu nog niets te zeggen', aldus de woordvoerder. 

Tot aanhoudingen heeft het onderzoek naar de branden nog niet geleid. De politie roept mensen op die iets verdachts zien, direct 112 te bellen. 'Dan kunnen wij snel reageren', klinkt het.

Zie ook: De ene na de andere natuurbrand op de Veluwe, zeer onrustige nacht

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn