• Welkom op de website van RTV Apeldoorn
    Welkom op de website van RTV Apeldoorn
RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Politie zoekt camerabeelden na plofkraak

APELDOORN - Kun je de politie helpen bij het oplossen van de verwoestende plofkraak in Apeldoorn? Een deel van het monumentale stationsgebouw werd vernield. Onder meer camerabeelden zijn welkom.

De pinautomaat bij het station werd in de nacht van zondag 16 op maandag 17 mei opgeblazen. Buurtbewoners schrokken rond kwart voor drie wakker van meerdere harde knallen.

De ravage die door de ontploffing werd veroorzaakt is enorm en de schade aan het monumentale pand is groot.

Gevlucht op scooter

De politie is op zoek naar de plofkrakers. Ze vluchtten op een scooter. Dat gebeurde via de Stationsstraat en in de richting van het Marktplein.

Bekijk de beelden, de tekst gaat eronder verder.

Met het benaderen van getuigen die zich hebben gemeld na de plofkraak is de politie inmiddels begonnen. Wie zich nog niet heeft gemeld, maar ook iets heeft gehoord of gezien wordt verzocht contact op te nemen.

De politie hoopt op camerabeelden uit de buurt. “We sluiten niet uit dat de daders de omgeving en het station in de dagen voor 17 mei hebben verkend”, zegt een woordvoerder.

Gratis tiplijn

Kun je helpen, heb je belangrijke informatie, bel dan de gratis tiplijn van de politie op 0800-6070. Meld Misdaad Anoniem is bereikbaar op 0800-7000 als je anoniem wilt reageren. Vermeld het zaaknummer 2021219984.

Een online tipformulier van de politie vind je hier.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Luister Radio Apeldoorn