• Welkom op de website van RTV Apeldoorn
    Welkom op de website van RTV Apeldoorn
RTV Apeldoorn is de lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio en televisie. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Politie rolt hennepbende met tientallen kwekerijen op

APELDOORN - De ontmanteling van een hennepkwekerij aan de Korenstraat in Apeldoorn, in februari van dit jaar, heeft geleid tot de aanhouding van drie mannen. Dat meldt de politie vrijdagavond. Ze worden verdacht van deelname aan een organisatie die verantwoordelijk wordt gehouden voor liefst 58 woningen met wietkweek.

Deze 'beroepsmatige hennepteelt' vond in alle provincies in Nederland plaats. De helft van de woningen werd dit jaar ontdekt, de rest ervoor. Bij doorzoekingen zijn ook voertuigen in beslag genomen.

'Chinese huurders bestonden niet'

De woningen werden aan particulieren verhuurd, die zich voordeden als Chinees stel of gezin dat werkzaam was bij het plaatselijke restaurant. Ze hadden valse identiteitsdocumenten en loonstroken. Verhuurders bleven achter met veel schade aan de panden en een huurcontract met iemand die niet bleek te bestaan.

In de kwekerijen bevonden zich vaak personen zonder verblijfsvergunning. Ze woonden daar onder 'minimalistische omstandigheden'. Waarschijnlijk om het pand te verzorgen en een bewoonde indruk te geven.

Ook waren er brandgevaarlijke situaties omdat stroom illegaal en amateuristisch was aangesloten.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Nu op Radio Apeldoorn


Luister live
De Nachttour
00:00 tot 07:00