• Welkom op de website van RTV Apeldoorn
    Welkom op de website van RTV Apeldoorn
RTV Apeldoorn is de lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio en televisie. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Gemeente beëindigt Terrastival in Apeldoorn

APELDOORN - De politie en handhaving hebben zaterdagavond op de last van de gemeente een einde gemaakt aan een feest op het Zwitsalterrein aan de Vlijtseweg in Apeldoorn. Op het zogeheten Terrastival zouden de afspraken die de organisatie en de gemeente hadden gemaakt niet zijn nageleefd, zegt de gemeente.

Zo waren er 'duidelijke afspraken' over de hoeveelheid geluid die van het festival mocht komen. Uit geluidsmetingen bleek echter dat het maximum 'ver overschreden werd', stelt Apeldoorn.

Met het gedrag van de bezoekers van het Terrastival had de beëindiging niets te maken, zegt wethouder Wim Willems. De politie en handhaving gaven de aanwezigen, naar schatting enkele honderden mensen, tot 19.45 uur de tijd om het terrein te verlaten. Daarna werden de laatste mensen weggestuurd. 

Terrein wordt afgebroken

De actie werd gehouden op last van de locoburgemeester van Apeldoorn, in samenspraak met de politie. De organisatie begon na de komst van de politie en handhaving aanwezige attributen op het terrein af te breken.

Het was de bedoeling dat het Terrastival zaterdag en zondag gehouden werd. De gemeente laat in een mededeling op Facebook echter weten dat de geplande activiteiten op zondag niet doorgaan. 

Was jij aanwezig op het Terrastival in Apeldoorn? We horen het graag. Omroep Gelderland is te bereiken via WhatsApp en via e-mail.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Nu op Radio Apeldoorn


Luister live
De Matinee
14:00 tot 16:00