RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Pokémon-gezin naar de Worlds in Nashville, Tennessee (VS)

Het Apeldoornse gezin Marsan kwalificeert zich wederom voor het Pokemon Wereldkampioenschap, ditmaal in Nashville, Tennessee (VS). Christian (14 jaar) en de tweeling Lise en Emma  (12 jaar) kwalificeren zich alle drie in de Senior divisie. Dit jaar is ook vader Percy Marsan van de partij. De familie heeft een lange geschiedenis in het spelen van Pokémon Trading Card Game. ,,De kinderen hebben altijd genoten van het spelen van Pokémon-spellen”, zegt vader Percy.  Als Nederlandse gekwalificeerde spelers mogen de Marsannen op kosten van de Pokémon organisatie naar het WK in Nashville wat plaatsvindt van 23 augustus t/m 27 augustus a.s..

In de hal van het indoor skatepaleis Real-X aan de Vlijtseweg 148, wordt elke donderdagmiddag met Pokémon kaarten gespeeld. Het gaat om een strategisch kaartspel (vergelijkbaar met schaken) dat gespeeld wordt met zogenoemde ‘decks’ van 60 kaarten. Volgens moeder Tamar blijven de wedstrijden vriendelijk en door het samen spelen en veel samen op pad te zijn, is ons gezin hechter geworden. ,,Naast het delen van succes, helpen we elkaar ook om het hoofd te bieden aan een nederlaag,” zegt ze. ,,We hebben enorm veel plezier tijdens het reizen naar wedstrijden en het bespreken van Pokémon-strategieën tijdens het avondeten!” 2017/2018 was een lang seizoen, kijkt het gezin Marsan terug. Wij zijn in Liverpool, London, Bremen, Stuttgart en Sheffield geweest naast de wekelijkse nationale wedstrijden door heel Nederland. Maar het was ook heel gezellig.

De kinderen vertellen dat het reizen hen heeft geholpen  op school. ,,Tuurlijk het kost veel tijd, maar we hebben veel nieuwe (internationale) vrienden gemaakt en praten en lezen alles in het Engels. Daarnaast moeten we veel rekenen tijdens het spelen, omdat de aanvallen heel ingewikkeld zijn.”

Wie ook Pokémon wil leren spelen, of wil spelen tegen WK-toppers, kan op na de zomervakantie op donderdagen vanaf 15 uur terecht bij Real-X, op het Zwitsalterrein in Apeldoorn. Meer info is te vinden op www.real-x.org.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Het weer in Apeldoorn

booked.net

Luister Radio Apeldoorn