RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Pluryn wil Hoenderloo College openhouden, beslissing nog niet genomen

NIJMEGEN - Zorgorganisatie Pluryn uit Nijmegen wil het Hoenderloo College wel degelijk openhouden, in afgeslankte vorm. Dat laat woordvoerder Marian Draaisma weten na een noodkreet die woensdag kwam vanuit de docenten. Ze beweren dat afspraken niet worden nagekomen.

Door: Bastiaan van Blokland

'De Raad van Bestuur heeft op 8 april een voorgenomen besluit voorgelegd om het Hoenderloo College voor onbepaalde tijd open te houden voor een beperkte groep leerlingen', reageert Draaisma. Ze heeft begrip voor de onrust, maar zegt ook in overleg te zijn met de medezeggenschapsraad. De noodkreet verbaast haar.

Zie ook: 'Help ons, we kunnen het niet meer', docenten Hoenderloo Groep doen wanhopige oproep

Intenties of besluiten?

Afgelopen maandag zou over de openstelling van de school al een besluit worden genomen, zeggen de docenten. Maar een dag erop ontvingen zij een e-mail waaruit zij afleidden dat dit is uitgesteld.

Docenten verwijten Pluryn dat het blijft spreken in intenties en voorgenomen besluiten, maar niets definitief maakt. Draaisma zegt dat het voorgenomen besluit aan de medezeggenschapsraad is voorgelegd. De vakbonden ontvangen het voorstel deze donderdag.

Volgende week wordt een overleg gepland met alle betrokken partijen, daarna zal de Raad van Bestuur een definitief besluit nemen.

Groep dicht, school open

Het plan is om het Hoenderloo College open te houden, zodat jongeren met specifieke problemen die in de buurt worden gehuisvest als de Hoenderloo Groep dichtgaat er naar school kunnen.

Door het college langer open te houden, kan onderwijs rustig worden afgebouwd én is meer tijd voor een sociaal plan voor de docenten.

Zij wachten, in tegenstelling tot zorgpersoneel, al geruime tijd op een definitief plan waarin afspraken over hun toekomst zijn vastgelegd.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn