RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Pluryn: 'Staking bij Hoenderloo Groep brengt veiligheid jongeren in gevaar'

HOENDERLOO - Het ultimatum van vakbond FNV om de sluiting van jeugdzorginstelling De Hoenderloo Groep uit te stellen, valt niet goed bij eigenaar Pluryn. De zorgorganisatie overweegt een gang naar de rechter om te voorkomen dat personeel het werk neerlegt.

FNV eist uitstel van de sluiting en wil dat Pluryn financiële steun vraagt aan minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid. De bond heeft Pluryn tot 6 januari de tijd gegeven en dreigt met 'werkonderbrekingen en stakingen voor korte of lange duur'.

Zie ook: FNV dreigt met staking om sluiting De Hoenderloo Groep

Zulke acties gaan volgens Pluryn ten koste van kwetsbare jongeren. Hun veiligheid en gezondheid zouden hierdoor in gevaar kunnen komen.

Pluryn noemt de sluiting van de locatie in Hoenderloo 'onvermijdelijk' vanwege een tekort van vier miljoen euro op de begroting, achterblijvende kwaliteit van zorg op de locaties en een nieuwe werkwijze. 

De vakbond vreest juist dat 200 kwetsbare kinderen door de sluiting nergens terecht kunnen. Bij De Hoenderloo Groep werken 400 mensen.

Zie ook:

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn