RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Pieter van Vollenhoven viert verjaardag in isolement

APELDOORN - Prof. mr. Pieter van Vollenhoven viert donderdag thuis in Apeldoorn samen met echtgenote prinses Margriet zijn 81e verjaardag. Vanwege de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus en de richtlijnen van het RIVM mogen zijn kinderen en kleinkinderen niet op visite komen, maar de zoons dachten eerder deze week al aan alternatieve manieren om hun vader te feliciteren.

Van Vollenhoven doodt de tijd die hij noodgedwongen thuis moet doorbrengen met een flinke hoeveelheid werk. Daarnaast kan hij af en toe de benen strekken in de, zoals hij het zelf noemt, 'eeuwig zingende bossen' van Kroondomein 't Loo. Daar heeft hij naar eigen zeggen dit voorjaar ook veel nieuwe vriendinnen gemaakt: everzwijnen die hun jongen kwamen tonen. Over die ontmoetingen mag hij op Twitter graag verslag doen in beeld en tekst.

'Het isolement is, als je niet ziek bent, absoluut een grote opgaaf', aldus Van Vollenhoven. De zeer rustige tijd, zonder bezoeken in het land, wordt gebruikt om de toekomst op verschillende werkterreinen voor te bereiden. De lijst is lang, maar verre van compleet: 'Het beleid met betrekking tot de nieuwe nationale parken van wereldklasse, het onafhankelijk toezicht, de toekomst van de wijkagenten en de problemen rondom de herbestemmingen van monumenten', somt Van Vollenhoven op.

'Alles gaat trager'

Het zijn allemaal zaken waarmee hij zich al jaren intensief bezighoudt. De thuisisolatie wordt ook gebruikt ter voorbereiding op een nieuwe reeks van het populaire televisieprogramma Professors op pad, dat bij Omroep MAX opnieuw een vervolg krijgt. 'Maar alles gaat aanzienlijk trager en het isolement is verre van een stimulans', vindt Van Vollenhoven.

Hij verloor eerder deze maand zijn 'gevleugelde' vriend Louis van Dijk. Samen het hem en Pim Jacobs speelde Van Vollenhoven tientallen concerten voor het goede doel. 'Dat was echt heel droevig nieuws. Ondanks best veel kritiek op onze concerten hebben wij het toch lang volgehouden, van 1986 tot 2002. Daarmee hebben we ook veel geld bijeengebracht voor het Fonds Slachtofferhulp. Dat werd destijds - ook door de minister - een politieke gril genoemd, maar dat is nu gelukkig een begrip', aldus Van Vollenhoven.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn