RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Personeel Gelre ziekenhuizen staakt

De medewerkers van Gelre ziekenhuizen (waaronder ook Apeldoorn) staken vandaag, donderdag 16 maart, voor een betere cao. Volgens hen moeten ze wel goede zorg verlenen, maar zijn er onvoldoende mensen aan het werk. De spoedeisende zorg gaat wel gewoon door.

Volgens een verslaggever van RTV Apeldoorn die ter plaatse is, hangt er een luchtige sfeer. In het ziekenhuis zijn spandoeken opgehangen. Ook heeft het personeel zich verkleed. Niet alleen het personeel van Gelre ziekenhuizen staakt vandaag. In totaal doen 64 ziekenhuizen mee met de staking. Omdat er zoveel ziekenhuizen meedoen met de staking worden behandelingen ook niet verplaatst naar andere ziekenhuizen.

 

Loonsverhoging

Het ziekenhuispersoneel vindt dat de lonen omhoog moeten. De eis: een loonsverhoging van 10 procent voor een jaar en 100 euro bruto per maand extra.

 

Zondagdienst

Spoedeisende zorg gaat gewoon door. De stakende afdelingen hebben contact opgenomen met patiënten die geen spoedeisende zorg nodig hebben om de afspraken te verzetten. Het is niet zo dat er helemaal niet wordt gewerkt. De medewerkers werken een zondagdienst. Dan zijn er geen geplande opnames. Opnames op de intensive care, kraam/couveuse-afdeling, oncologie en hartbewaking gaan wel door. Het bloedprikken gaat ook door.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn