RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Paardenspektakel Beekbergen: topsport en paardenplezier

Op de terreinen rond Riant Equestrian Centre in Beekbergen worden van 28 tot en met 31 juli de internationale menwedstrijden gehouden. Na 2 jaar afwezigheid door de coronapandemie is er nu weer een driesterrenwedstrijd voor twee- en vierspannen, waaraan de beste menners ter wereld zullen deelnemen. Tevens wordt het Nederlands kampioenschap voor vierspannen verreden én het NK voor paramenners.  

Organisator Mieke van Tergouw en haar team hebben veel werk verzet om een hoogwaardig evenement neer te zetten. ,,We hebben er veel zin in'', zegt Mieke. ,,Ik ben er trots op dat we opnieuw de beste rijders ter wereld mogen ontvangen en het NK vierspannen en paramennen mogen organiseren. Dat lukt alleen dankzij een aantal trouwe sponsoren en een groep hardwerkende vrijwilligers.” Parcoursbouwer Johan Jacobs heeft enkele nieuwe hindernissen ontworpen en wat veranderingen in de route van het marathontraject aangebracht. De verrichtingen in de hindernissen zijn voor het publiek goed te volgen, want deze liggen allemaal rond het hoofdterrein.

Country fair, kidsdorp en feest

Naast paardensport is er nog veel meer te zien en te beleven. Het strodorp heeft veel standjes in Country fair stijl en er is volop gelegenheid voor een hapje en een drankje. In het weekend (30 en 31 juli) is er een kidsdorp met activiteiten voor de jongste bezoekers. De Go Social Youtube-talenten brengen op die dagen ook een bezoek aan het Paardenspektakel. Op donderdag- vrijdag- en zaterdagavond zijn er gezellige feestavonden met live muziek.

Gratis toegang

Om iedereen de kans te geven van het Paardenspektakel te genieten, is de toegang op alle dagen gratis. Donderdag 28 en vrijdag 29 juli staan in het teken van de dressuur. Op zaterdag 30 juli is de marathon met spectaculaire hindernissen, zoals de waterpartij, de heuvel en de geheel vernieuwde boshindernis. Zondag 31 juli is de spannende slotdag.

Dan is de ontknoping van de wedstrijd met de vaardigheidsproef als laatste competitieonderdeel op het hoofdterrein. Die dag zijn er ook verrassende shownummers, met onder andere een show van de Veluwe Hunt. Om de slotdag een feestelijk tintje geven, is het die dag ‘Ladies day’ met de traditionele hoedenwedstrijd voor dames. Alle informatie is te vinden op www.caibeekbergen.nl.

 

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn