RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Overname van Apeldoorns postbedrijf Sandd geblokkeerd

APELDOORN - De voorgenomen samensmelting van postbedrijven PostNL en Sandd gaat als het aan de Autoriteit Consument & Markt (ACM) ligt niet door. De toezichthouder verleent geen vergunning voor de overname het Apeldoornse bedrijf.

Bestuursvoorzitter Martijn Snoep van de ACM stelt dat met de voorgenomen overname van Sandd door PostNL een monopolist op het gebied van postbezorging ontstaat. 'Mensen, bedrijven en overheden zullen daardoor meer gaan betalen voor het versturen van post. Na zorgvuldige afweging van de voor- en nadelen van de overname zijn wij daarom tot de conclusie gekomen dat we geen vergunning kunnen verlenen.'

Deal van 130 miljoen

Begin dit jaar werd bekend dat Sandd voor 130 miljoen euro zou worden overgenomen door PostNL. De twee bedrijven waren al jaren met elkaar in een concurrentieslag op de krimpende postmarkt.

Een woordvoerder van Sandd vertelde eerder aan Omroep Gelderland dat er tot aan het moment van goedkeuring door de ACM niets verandert. 'We blijven twee zelfstandige bedrijven in concurrentie met elkaar', aldus de woordvoerder.

PostNL en Sandd vragen nu toestemming aan ministerie van Economische Zaken voor de overname, nu die door de toezichthouder is geblokkeerd.

Zie ook:

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn