RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Orpheus publiek zit voortaan 1e rang op het toneel

APELDOORN – Binnenkort kunt u in Orpheus gaan genieten van speciale voorstellingen in een sfeervolle en veilige opstelling. Niet IN de Hanoszaal maar OP het podium van de Hanoszaal is een kleiner toneel gebouwd, waar u kunt genieten van artiesten als Yentl en De Boer, Ellen ten Damme, Daniël Arends, Pieter Derks en nog veel meer.

Zitjes en een tafeltje
De technici van theater Orpheus hebben deze zomer niet stil gezeten. De afgelopen maanden werkten zij aan de Hanoszaal; de stoelen van de voorste 12 rijen zijn verwijderd en het podium is daar overheen verlengd. Met zitjes bestaande uit twee stoelen en een tafeltje zitten bezoekers veilig en comfortabel op anderhalve meter afstand van andere gasten, en toch intiem! Met deze aanpassing zijn er nu 444 beschikbare plekken in de zaal, gewoonlijk zijn dit er 1300.

                                

Grote uitdaging binnen een grote schouwburg
Johan Koldenhof, toneelmeester Orpheus: “Het team heeft met ontzettend veel plezier gewerkt aan dit uitdagende project. De grootste uitdagingen waren om alle 312 stoelen te verwijderen en het nieuwe deel naadloos aan te laten sluiten op het bestaande podium. Ik ben er trots op dat we er samen voor hebben gezorgd dat onze gasten binnenkort kunnen gaan genieten van voorstellingen in deze sfeervolle en veilige opstelling.”  

,,Op deze manier horen we ook nu bij de grotere schouwburgen in Nederland’’, vertelt woordvoerder Patricia Gillet. ,,Dat horen we ook terug van artiesten, die soms best verrast zijn dat er nog zoveel publiek bij kan zijn.’’

Presentatieavond
Op maandag 7 september maakt het theater tijdens de presentatieavond bekend welke artiesten Apeldoorn dit najaar kan verwachten op het podium van Orpheus. In die presentaties zijn ook een paar voorproefjes opgenomen. Tickets á €5 zijn nog verkrijgbaar via www.orpheus.nl.   

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn