• Welkom op de website van RTV Apeldoorn
    Welkom op de website van RTV Apeldoorn
RTV Apeldoorn is de lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio en televisie. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Organisatie Terrastival gaat juridische strijd aan met gemeente

APELDOORN - Organisator Sander Camphuisen van het Terrastival overweegt een zaak aan te spannen tegen de gemeente Apeldoorn. Zaterdag zetten handhavers en politieagenten een streep door het festival op het voormalige Zwitsalterrein in de stad, omdat de geluidsnormen werden overschreden.

In aanloop naar het festival maakten Apeldoorn en Camphuisen afspraken over de maximale decibeluitstoot op het terrein. De gemeente wilde de muziek zacht hebben op de achtergrond, zodat mensen niet zouden gaan dansen - en daarmee het risico zouden lopen dichter bij elkaar te komen en het coronavirus te verspreiden.

11 decibel te veel

Tijdens het festival deed de gemeente enkele tests. Daarbij bleek dat er 61 decibel werd geproduceerd, waar 50 decibel het afgesproken maximum was. Vervolgens trokken de politie en handhavers op last van de gemeente de stekker uit het festival.

Camphuisen wil eerst het gesprek met de gemeente aangaan. "Ik wil kijken wat ze daarin te vertellen hebben. Daarna zullen wij, als daar niets uit komt, juridische stappen ondernemen. Wij hebben namelijk totaal niet de kans gehad om eerst gewaarschuwd te worden. De boel is zomaar dichtgegooid, terwijl dat niet gerechtvaardigd was", aldus Camphuisen.

Zie ook:

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Nu op Radio Apeldoorn


Luister live
Kwestie van Ondernemen
16:00 tot 18:00
Op verzoek uit
16:00 tot 17:00