RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Opvallend: Onze gemeentesecretaris vertrekt al na 9 maanden

Nu ben ik niet zo geïnteresseerd in mensen die vertrekken, maar een gemeentesecretaris die pas 9 maanden in dienst is, dat is wel erg snel.

En weet je wat mij nu het meest intrigeert? De zinsnede:

„Samen hebben wij geconstateerd dat de noodzakelijke match ontbreekt om de huidige samenwerking succesvol voort te zetten. De afgelopen maanden hebben zowel Yolanda van der Meulen, als ons college geïnvesteerd in de onderlinge samenwerking. Dit heeft echter niet geleid tot een gewenst resultaat. Er is een verschil van inzicht over de aansturing van de organisatie, beide partijen betreuren de ontstane situatie.”

De toelichting is dat wat je verwacht bij het beëindigen van een werkrelatie: In onderling overleg, wij betreuren het, en meer van de quasi positieve en neutrale opmerkingen.

Welk verschil van inzicht is er? Het gaat over aansturing. Had de gemeentesecretaris wilde ideeën over verandering van de organisatie? Meer luisteren naar de burger, de burger centraal stellen?

Een opvatting = de burger centraal stellen – die ik zou delen. Uit een aantal dossiers die ik behandel blijkt dat ambtenaren nogal ‘strikt’ volgens de bureaucratische mores handelen. Niets burger centraal. Dit is ons aanbod, met uw vraag hebben wij niets te maken.

Over match gesproken: er zijn een aantal nieuwe en verse mensen in het college, wie matcht niet met wie?

Maar we krijgen antwoord op mijn vragen. Getuige de laatste zin in de raadsbrief:
„Vanzelfsprekend zijn we bereid om een en ander nader toe te lichten”

College barst los; Hieronder kunt u uw commentaar kwijt

Over de foto: een scene uit de opera “Hans en Grietje, Den Haag”

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn