• Welkom op de website van RTV Apeldoorn
    Welkom op de website van RTV Apeldoorn
RTV Apeldoorn is de lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio en televisie. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Opmars virus: wat covid-19 op lange termijn met je lichaam doet

RIVM / NOS op 3 - De verspreiding van het coronavirus neemt weer toe. Vooral onder jonge mensen, tussen de 17 en 30. Niet zo gek, want er zijn jongeren die denken: ik hoef me geen zorgen te maken, echt ziek word ik niet. Een griepje, twee weken uitzieken, en weer door. Maar dat valt tegen. Het herstel na milde klachten duurt lang.

Gesloopt door corona ook bij milde klachten
Of je nou jong of oud bent, of in eerste instantie milde of erge coronaklachten hebt gehad; het coronavirus kan je nog maandenlang klachten kan zorgen. Ze proberen de draad weer (te) op te pakken, maar hebben een terugval, omdat ze niet volledig hersteld zijn. En dus ook bij jonge mensen.

De meest gehoorde klachten ná corona
Van ontzettende vermoeidheid, benauwdheid of aanhoudende hoofdpijn en daarmee niet volledig kunnen werken of tot na drie maanden nog steeds je favoriete eten niet kunnen proeven. Klik op de onderstaande link om de plaatselijke lichamelijke klachten zichtbaar te maken.

https://app.nos.nl/op3/nacorona

Wil je je ervaringen delen? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , Redacteur NOS op 3

Nieuwste cijfers
In de afgelopen 24 uur zijn 518 mensen positief getest op het coronavirus. Er zijn vier nieuwe ziekenhuisopnames gemeld, gisteren lag dat aantal op één. Er is vandaag ook een dode gemeld, gisteren waren dat er nul.

Ingelaste persconferentie met strenge toon
Premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) gaven donderdagavond voor het eerst in zes weken een grote persconferentie. Premier Rutte hoopt met strenge toon iedereen wakker te schudden.

Hij kondigde aan dat de introductiedagen van universiteiten, hbo-opleidingen en mbo’s zoveel mogelijk online zullen plaatsvinden. ,,Dus geen ontgroeningen”, aldus Rutte.

In de horeca zijn vanaf nu alleen nog zitplaatsen toegestaan. Ook wordt bezoekers voortaan gevraagd hun naam en contactgegevens te overleggen, zodat de GGD contact met hen kan opnemen bij besmettingen. Het kabinet wil dat burgemeesters pretparken en horecagelegenheden voor veertien dagen sluiten als daar besmette personen blijken te zijn geweest.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Nu op Radio Apeldoorn


Luister live
De Matinee
14:00 tot 16:00