• Welkom op de website van RTV Apeldoorn
    Welkom op de website van RTV Apeldoorn
RTV Apeldoorn is de lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio en televisie. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

'Opgefokte' Apeldoorner moet cel in voor messteek in buik

ZUTPHEN - Een 36-jarige man uit Apeldoorn is vrijdag veroordeeld tot acht maanden cel voor een poging tot zware mishandeling. Hij stak het slachtoffer met een mes in de buik.

De twee hadden ruzie met elkaar. De Apeldoorner ging naar de woning van de ander en stak hem. Het slachtoffer had een steekwond in zijn buik en moest gehecht worden.

Opgefokt

Volgens de 36-jarige man was hij eerder bedreigd en werd hij aangevallen door de man. Uit noodweer zou hij gestoken hebben met een mes dat hij op de grond zag liggen. De rechtbank verwerpt dat verweer. Buurtbewoners hebben gezien dat de man in opgefokte toestand de woning van het slachtoffer binnenging. Ook een ooggetuige binnen heeft niet gezien dat hij werd aangevallen.

Gezien de onzekere verblijfstatus van de man, zijn verblijfsvergunning is ingetrokken en hiertegen loopt een hoger beroep, ziet de rechtbank geen ruimte voor een voorwaardelijk strafdeel. En vanwege de ernst van het delict is een taakstraf volgens de rechtbank niet passend.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Nu op Radio Apeldoorn


Luister live
Non Stop Music
17:00 tot 18:00
Kwestie van Ondernemen
16:00 tot 18:00