RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Openingsfeest tentoonstelling Drag Power - Gender, pride & glamour

APELDOORN – CODA museum Apeldoorn opent met een groot feest en speciale avondopenstelling de tentoonstelling Drag Power - Gender, pride & glamour op donderdag 14 november van 19.30 – 00.30 uur.

Aanwezig zijn Miss Patty Pam-Pam, Miss ZsaZsa en er zijn vele activiteiten georganiseerd. Wie gooit er het verst met een handtas en is het meest behendig met een hoelahoep tijdens de Drag Olympics deze avond? Of val je in de prijzen tijdens de spectaculaire drag-bingo?

Aanmelden openingsfeest
Aanmelden voor het openingsfeest kan via de roze button op www.coda-apeldoorn.nl/dragpower.

Busservice
Deze feestavond beleven helemaal tot het einde? En nog terugreizen naar Amsterdam? Dat kan! CODA biedt voor €7,50 per persoon een busservice van Apeldoorn (vanaf CODA Museum) naar Amsterdam (Noordzijde Centraal Station). Deze bus vertrekt na het feest om 01.00 uur. Aanmelden voor de bus kan via het opgaveformulier voor de opening.

De tentoonstelling
Drag queens (mannen die een vrouwelijk alter ego kiezen), drag kings (vrouwen die zich uitdossen als een mannelijk alter ego) en drags die zich niet laten vangen in een specifiek gendertype, gebruiken allemaal hun lichaam als levend canvas om verhalen te vertellen.

Andy Warhol legde diverse queens en transgenders in zijn atelier vast met zijn Polaroidcamera. Hij verwerkte de foto’s in schilderijen, tekeningen, collages en een serie van 10 felgekleurde zeefdrukken die, in bruikleen van het Groninger Museum, te zien zijn in de tentoonstelling.

De tentoonstelling is te zien tot en met 1 maart 2020.

Voor meer info zie : drag-power-gender-pride-en-glamour

RTV Apeldoorn besteedt in de vrijdagavond TV-uitzending aandacht aan dit onderwerp.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn