RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Opening Paper Art in CODA groot succes

Onder grote belangstelling is CODA Paper Art 2019 gisteren, maandag 10 juni, door CODA directeur Carin Reinders geopend. Een flink aantal culturele connecties zijn verwerkt in papieren kunstwerken en hoe…

Elke twee jaar staat CODA Museum in het teken van het allerlaatste wat gemaakt is in de wereld van papierkunst en – design tijdens de tentoonstelling CODA Paper Art. ,,Laat je verrassen in de editie van 2019; van de inspiratiebronnen die tot de vele werken hebben geleid, intrigerende verhaallijnen tot de zeer uiteenlopende toegepaste technieken. Waan je in een botanische tuin van papier, de wereld van de ‘selfie’ of een levensgroot schetsboek. Kom ontdekken hoe het gevangeniswezen, communicatie in het dierenrijk en culturele connecties zijn verwerkt in papieren kunstwerken en hoe zowel een pastamachine als een lasersnijder tot de gebruikte gereedschappen hebben behoord”, aldus een deel van het persbericht en daar is eigenlijk niets teveel mee gezegd.

Het is verbazingwekkend wat deze 39 kunstenaars met ‘papier’ in al zijn vormen kunnen laten zien. En dat ‘zien’ kon je ook op deze dag op alle manieren aanschouwen. Dichtbij en veraf, onderlangs en bovenlangs, van opzij of juist recht vooruit, zien maar ook gezien worden… het blijft fascineren. De komende tijd worden er diverse activiteiten ontplooid waarbij bezoekers zelf aan de slag kunnen gaan.

Aanstaande vrijdag, 14 juni, is er een Museumvrienden Café; CODA en de Museumvrienden nodigen je van harte uit. De avond begint met een introductie op de tentoonstelling. Na de pauze gaat deelnemend kunstenares Gabi Rets meer vertellen over haar werk. Van 17.30 tot circa 20 uur: aanmelden kan via aanmeldingen @coda-apeldoorn.nl.

CODA Paper Art, van 10 juni tot en met 27 oktober 2019

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn