RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Opening obstacle parcours Mheenpark in zicht

De plannen voor een parcours waren er bij Dave al sinds 2016, maar de weg ernaartoe was lang. Het idee ontstond naar aanleiding van een bezoek aan het obstacle parcours in Hoenderloo. Waarom zou zoiets niet gewoon dichterbij kunnen? Het Mheenpark bleek een geschikte locatie: het mooie en grote park biedt voldoende ruimte. ,,Het is een grote onbekendheid: je weet niet wat je precies moet doen, je weet niet wat dingen kosten”, aldus Dave. Hij richtte daarom een stichting op: Stichting Obstacle Parcours Mheenpark. Naast 25.000 euro subsidie van de provincie is het resterende bedrag opgehaald middels online crowdfunding. De daadwerkelijke bouw is vandaag (woensdag 27 juni) van start gegaan.

Het parcours is bedoeld voor iedereen die wil bewegen in de buitenlucht, ongeacht leeftijd of mate van sportiviteit. Dave signaleerde dat kinderen maar weinig buiten spelen, en dat daarnaast veel mensen sport tegenwoordig niet meer kunnen betalen. Het obstacle parcours is dan ook vrij toegankelijk. De verwachting is dat het populair zal zijn voor bootcamps, maar ook individuen en kleine groepen kunnen hier samen sporten. Voor Dave is het belangrijk dat men zich realiseert dat er geen eisen zijn voor hoe snel je het parcours neemt: ,,We moeten af van het idee dat mensen denken dat je hier heel sportief voor moet zijn.” Voor de echte sportievelingen zou het parcours in zo’n 3 kwartier tot een uur afgelegd moeten kunnen worden.

Het eerste publiek zal volgende week vrijdag het parcours kunnen aanschouwen bij de opening, die plaatsvindt van 18.00 tot 21.00 bij de Mheenhal. Na de officiële opening door wethouder Nathan Stukker volgt de eerste run. Degenen die geholpen hebben met de crowdfunding mogen straks als eerste over het parcours. Mocht je zelf mee willen doen aan de eerste run op vrijdag 6 juli, dan kun je je hier aanmelden.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn