RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Open dag De Apeldoornse Roeivereniging de Grift

APELDOORN - Heb je altijd al eens willen ervaren hoe het is om in een roeiboot lekker actief bezig te zijn op het water? Nooit geweten dat je vanuit Apeldoorn tot de sluis in Dieren kunt varen? Kom dan op 29 augustus naar de open dag!

Tussen 11:00 en 15:00 staan die dag enthousiaste roeiers klaar om je van alles te vertellen over de roeisport. En als je dat wilt, kun je ook op de roei-ergometer, in de roeibak en/of in een echte roeiboot ervaren hoe fijn het is om te roeien. Smaakt dit naar meer, dan kun je je aanmelden als (proef)lid en begin september meedoen met de beginnerscursus. Heb je al roeiervaring, dan kun je natuurlijk ook meteen aansluiten bij onze inloopuren of bij een van de bestaande ploeg

De Apeldoornse Roeivereniging de Grift is in januari 2007 opgericht. De leden van het eerste uur hadden reeds in mei van dat jaar een loods met een 10-tal boten georganiseerd. Dat was toen in een tijdelijke loods op het terrein van Kanaal Zuid 54 (tot eind 2011).

Inmiddels is het aantal leden gegroeid tot ongeveer 100 en hebben wij ook het aantal boten uitgebreid.

De Grift heeft nu een 'noodloods' in de vorm van een viertal containers die op het BMX terrein (Kanaal Zuid 130, ten zuiden van de Marchantstraat) staan. Van hieruit is het mogelijk het kanaal tot de sluis in Dieren te bevaren. Het betreft hier circa 19 km aan roeiwater. Er liggen zo'n 20 boten op deze locatie. We zijn aan het onderzoeken of we met of zonder BMX op deze locatie een loods met clubgebouw kunnen neerzetten.

Binnen de roeivereniging zijn zowel mensen te vinden die recreatief roeien, als mensen die nationale wedstrijden of toertochten roeien. Er wordt geroeid in ploegverband, individueel of middels een inloopuur. De roeisport kan beoefend worden vanaf 12 jaar tot in de 80. Ook binnen De Grift zijn er mensen van verschillende leeftijden te vinden. De vereniging is aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse RoeiBond (KNRB).

De Grift beschikt over boten van het type skiff (éénpersoons), twee of vier. Deze kennen zowel een uitvoering voor beginners als voor geoefende roeiers. Bij de meeste boten wordt gebruikt gemaakt van 2 riemen per persoon (scull). Een enkele boot is uitgerust als boord-boot (één riem per persoon).

De vereniging draait volledig op vrijwilligers. Voor het goed reilen en zeilen zijn er naast een bestuur diverse commissies in het leven geroepen (bv. PR-commissie, Roeicommissie). Elk lid is welkom om hierin zitting te nemen.

De roeivereniging organiseert diverse activiteiten om het roeien te stimuleren en te verbeteren, alsook voor de gezelligheid. Hierbij valt te denken aan conditietraining in de winter, skiff-instructie, clubkampioenschappen en maandelijkse borrels. In de maanden april en oktober vindt er jaarlijks een Open Dag plaats.

 

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn