RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Op vakantie! Heb ik een vaccinatie nodig?

GGD NOORD- EN OOST-GELDERLAND - Wat een heerlijk vooruitzicht! Een verre reis. Want het is daar prachtig! 22 GGD’en werken samen om u zo volledig mogelijk te adviseren over uw gezondheid op reis. Persoonlijke aandacht, ook voor reizigers met medische klachten, vinden wij belangrijk.

Zijn vaccinatie nodig?
Reizen naar landen in Azië, Afrika, Midden- en Zuid-Amerika, zelfs rond de Middellandse Zee, Oost-Europa en het Caribische gebied is aantrekkelijk. Er zijn echter gezondheidsrisico’s aan verbonden. In deze landen komen infectieziekten voor zoals hepatitis A, buiktyfus, gele koorts en malaria. Ook zijn de hygiënische omstandigheden soms matig tot slecht, wat kan leiden tot ziekte.

Op heb-ik-een-vaccinatie-nodig kun je per land zie wat je aan vaccinaties nodig hebt.

Vergoeding zorgverzekering
Het ligt aan jouw zorgverzekering wat ze vergoeden. Afhankelijk daarvoor kun je kiezen wie er vaccineert. Soms wordt alleen vaccinatie via de gecontracteerde partij 100% vergoed. Wel iets om vooraf uit te zoeken, want het kan aardig in de papieren lopen!

Tijdig vaccineren
Bij voorkeur 7 maanden voor de reis. Ook als u korter voor de reis komt kunnen we u nog goed vaccineren, dus maak altijd een afspraak. Dit geldt ook als u gezondheidsproblemen hebt. Zes weken is een prima termijn vooraf.
Vaccineren voor een last-minute vakantie is ook zinvol. Zeker als het een last-minute naar landen rond de Middellandse zee betreft.

Voor meer informatie zie GGD Reisvaccinaties: daar kunt u mee op reis!

GGD wenst je alvast een heel fijne vakantie!

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn