RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Op pad met BOA's: 'Houd twee armlengtes afstand'

APELDOORN - In Apeldoorn wordt zeven dagen per week gecontroleerd of mensen de 'coronaveilige' anderhalve meter afstand houden tot elkaar.

Door: Hans de Herdt

Bekijk de video. De tekst gaat daaronder verder. 

Elke dag gaan BOA's tot in de late avond op pad. In teams van twee surveilleren ze en letten op die kritische tussenafstand.

Het duo Jaleesa Siecker en Vincent Talahatu weet inmiddels al waar de kans het grootst is dat mensen het minst opletten, zeker als het zomers warm weer is. Daarom gaat dit team vandaag een kijkje nemen op De Speelweide, aan de rand van de Apeldoornse wijk Berg en Bos.

Een relaxed gesprek

Jaleesa en Vincent gaan een relaxed gesprek aan, zodra ze zien dat de anderhalve meter even vergeten is. Jaleesa: 'De meesten houden zich wel aan die anderhalve meter, een enkeling niet.'

'Die leggen wij het uit, desnoods laten wij zien wat anderhalve meter is. Als het nodig is gaan wij op een gegeven moment waarschuwen en leggen wij de ID-gegevens vast. Werkt ook dat niet, gaan we beboeten.'

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn